Fitbit, fabrikant van populaire fitnesstrackers, is donderdag in New York naar de beurs gegaan met een initiële bedrijfswaarde van 4,1 miljard dollar.

Een aandeel in Fitbit kostte bij de introductie 20 dollar. Met de beursgang haalde Fitbit direct ruim 700 miljoen dollar op. Direct na de introductie steeg een aandeel in Fitbit echter naar ruim 30 dollar (+50 procent). 

Het gaat om de op twee na grootste beursgang in de Verenigde Staten van dit jaar. De prijs van een aandeel liep de laatste dagen voor de introductie nog op.

In eerste instantie werd uitgegaan van een aandeelprijs van 14 tot en met 16 dollar. Dat werd later verhoogd naar 17 tot en met 19 dollar, maar de prijs kwam uiteindelijk dus uit op 20 dollar.

Verkoopcijfers

De fabrikant van stappentellers als de Fitbit Surge en Fitbit Charge verkocht in 2014 ruim 10,9 miljoen exemplaren waarmee het ruim marktleider is. Volgens cijfers van onderzoeksbureau IDC had het bedrijf in het eerste kwartaal van 2014 een marktaandeel van bijna 35 procent op de markt voor alle wearables.

De omzet van Fitbit kwam in het eerste kwartaal van 2015 uit op 337 miljoen dollar en het bedrijf boekte een winst van 48 miljoen dollar.