Nest, dat onderdeel is van Google, zal volgende week zijn eerste slimme beveiligingscamera onthullen. Momenteel biedt Nest al een slimme thermostaat en rookmelder aan.

Droidlife publiceert donderdag twee gelekte afbeeldingen van de Nest Cam die volgende week woensdag tijdens een persconferentie onthuld moet worden.

De Nest Cam zou een vernieuwde versie zijn van beveiligingscamera's van het bedrijf Dropcam dat vorig jaar door Nest werd overgenomen. Nest is op zijn beurt dan weer sinds begin 2014 in handen van Google.

Aanpassingen

Nest heeft de Dropcam-camera een nieuw ontwerp gegeven dat iets verfijnder is dan de voorgaande Dropcams. Bovendien wordt het volgens de bronnen van Droidlife mogelijk op een smartphone full hd-beelden te bekijken vanaf de camera en kunnen ook full hd-video's worden opgenomen.

Daarnaast zou Nest het installatieproces versimpeld hebben door ondersteuning van bluetooth waardoor snel en eenvoudig een koppeling met een smartphone kan worden gemaakt.

App

De Nest-app voor smartphones zou volgende week ook een update krijgen met een nieuw uiterlijk en ondersteuning voor de nieuwe Nest Cam zodat vanuit één app alle apparaten aangestuurd kunnen worden.