Better Re, een accessoire dat oude smartphonebatterijen omvormt tot externe telefoonopladers, heeft zijn financieringsdoel op Kickstarter gehaald.

De makers vroegen via de crowdfundingwebsite om 50.000 dollar, maar wisten uiteindelijk 69.465 dollar op te halen. De eerste exemplaren worden 11 november verscheept en de reguliere prijs bedraagt 59 dollar, omgerekend ruim 52 euro.

Volgens het bedrijf achter Better Re, Enlighten, is het accessoire geschikt voor vrijwel alle verwijderbare smartphone-accu's. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een klik- en schuifmechanisme waarbij de Better Re als het ware een omhulsel rond de batterij vormt. 

Op die manier wil Enlighten het probleem van smartphone-accu's die snel leeg gaan tegengaan en tegelijk hergebruik van accu's uit oude telefoons stimuleren. Op de Kickstarter-pagina wordt uitgelegd hoe consumenten kunnen controleren of hun oude accu geschikt is. 

Donateurs konden voor tien dollar extra ook bij Enlighten een oude accu erbij bestellen. Better Re belooft een iPhone 6 binnen een uur volledig op te laden. Bij de Galaxy S6 is dat een uur en vijftien minuten. De externe accu wordt zelf opgeladen via usb. 

Er kunnen ook meerdere Better Re's op elkaar gestapeld worden om een nog grotere externe oplader te creëren.

Video: Bekijk hoe de Better Re werkt