De Apple Watch gaat op 26 juni in zeven nieuwe landen in de verkoop, maar Nederland wordt door Apple gepasseerd.

Dat heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. De Apple Watch gaat aan het eind van de maand wel in de verkoop in Italië, Spanje, Zwitserland, Mexico, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan.

Normaal gesproken bevindt Nederland zich in de tweede groep landen waar nieuwe Apple-producten, zoals iPhones en iPads, op de markt komen. Apple legt niet uit waarom dat in dit geval anders is. Volgens een recent gerucht zijn er problemen bij de productie van de speciale trilmotor die in het horloge wordt gebruikt.

Toen de Apple Watch op 24 april in de verkoop ging in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was de smartwatch snel uitverkocht. Kopers moesten weken- of zelfs maandenlang wachten op hun horloge.

Apple belooft alle bestellingen van mei binnen twee weken te versturen. Dat geldt alleen niet voor de roestvrijstalen Apple Watch in de zwarte uitvoering met zwarte schakelarmband. Kennelijk is die uitvoering zo populair dat de productie de vraag nog niet kan bijhouden.

Het is onduidelijk hoeveel Apple Watches er tot nu toe zijn verkocht. Apple heeft al aangekondigd geen verkoopaantallen bekend te zullen maken, zoals het bedrijf wel bij zijn iPhones, iPads en Macs doet.