Pebble Time-bezitters die een iPhone hebben, kunnen de smartwatch nog niet gebruiken. De app voor de synchronisatie van de Pebble Time is nog niet door Apple goedgekeurd, tot grote ergernis van Pebble.

De makers van Pebble bekritiseren Apple publiekelijk in een blogpost op Kickstarter. De Pebble Time-smartwatch is op Kickstarter gelanceerd, haalde 20 miljoen dollar op en wordt sinds eind mei naar kopers verzonden.

Degenen die de Pebble Time inmiddels hebben ontvangen, kunnen de smartwatch niet met hun iPhone synchroniseren. Zonder deze synchronisatie werkt de Pebble Time niet.

De Android-app is al wel een tijd in Google Play beschikbaar.

Goedkeuring

Pebble vindt dat het te lang duurt voordat zijn iOS-app wordt goedgekeurd door Apple. De startup diende de app in op 11 mei, waarna de app door Apple werd goedgekeurd op 18 mei. De smartwatch wordt vanaf 27 mei naar kopers verstuurd.

Op 22 mei diende Pebble een kleine bugfix-update voor de iOS-app in, die tot op heden nog niet is goedgekeurd door Apple. Pebble roept gedupeerde gebruikers op om te tweeten met de hashtag #FreeOurPebbleTime, en om het probleem bij Apple te melden.

Lenen

Pebble Time-bezitters met een iPhone kunnen volgens de startup een Android-toestel lenen om de smartwatch te synchroniseren en apps te installeren die zonder koppeling met een smartphone werken.

Pebble Time

De Pebble Time kostte tijdens het Kickstarter-project 179 dollar, hoewel de eerste 10.000 exemplaren nog voor 159 dollar konden worden besteld. De uiteindelijke adviesprijs van de smartwatch is 199 dollar.

Naast het kleurenscherm biedt de Pebble Time ook een nieuwe manier van notificaties weergeven. Die staan onder elkaar in een tijdlijn waar gebruikers met een knop doorheen kunnen scrollen.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets