Magic Leap, een bedrijf dat werkt aan het samenvoegen van de digitale en echte wereld met holografische projecties, laat ontwikkelaars binnenkort voor het eerst werken met zijn product.

Dat laat het bedrijf weten tijdens een toespraak op de conferentie MIT Technology Review Emtech Digital.

Magic Leap werkt aan technologie om digitale projecties levensecht te maken zodat dragers van waarschijnlijk een speciale bril de digitale en echte wereld zien samensmelten. De bril zou gebruikers in staat stellen om digitale objecten op te pakken en te gebruiken alsof ze echt bestaan.

Het is niet vergelijkbaar met virtual reality waarbij de gebruiker helemaal niets meer van de echte wereld ziet. Magic Leap toonde in maart onderstaande video van een conceptgame.

Ontwikkelkit

Hoewel de ontwikkeling van Magic Leap in nevelen is gehuld, komt het bedrijf binnenkort met een zogeheten sdk. Deze ontwikkelkit moet het voor ontwikkelaars van games en apps en voor ontwerpers mogelijk maken om toepassingen voor Magic Leap te ontwikkelen.

Wanneer deze sdk beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Via de website kunnen ontwikkelaars zich inschrijven om op de hoogte te worden gehouden.

Hololens

Google en andere bedrijven hebben nog geen jaar geleden 542 miljoen dollar in Magic Leap gestoken. Wanneer de technologie klaar moet zijn voor consumenten is niet bekend. Het product gaat mogelijk nog het meest lijken op Hololens van Microsoft waarmee ook hologrammen in de echte wereld te zien zijn. Die bril moet later dit jaar uitkomen.