Asus heeft een nieuwe Zenwatch onthuld. Het horloge is de eerste Android Wear-smartwatch die in verschillende maten verkrijgbaar zal zijn.

Dat heeft Asus bekendgemaakt op de technologiebeurs Computex.

De Zenwatch 2 heeft nu een digitale kroon aan de rechterkant van het horloge, net als de Apple Watch. Volgens Asus biedt het kroontje een nieuwe manier om het horloge te besturen. Hoe dat precies gaat werken is onduidelijk.

Het horloge komt bovendien beschikbaar in twee formaten: 45 of 49 millimeter hoog. Het is voor het eerst dat een Android Wear-smartwatch in verschillende formaten beschikbaar is. Het apparaat is nu ook water- en stofdicht.

Bovendien kan gekozen worden voor een zilver-, metaal- of roségoudkleurige behuizing. Er komen stalen, rubberen en lederen bandjes beschikbaar. In totaal biedt Asus achttien verschillende opties aan. Het amoled-scherm van de Zenwatch 2 heeft gebogen randen.

Sneller laden

Asus belooft dat de Zenwatch 2 sneller zal opladen dankzij een nieuwe draadloze lader. Bovendien kan het horloge een smartphone opladen.

Daarnaast zijn een aantal softwareonderdelen van Asus zelf geüpdatet zodat ze wat eenvoudiger werken. Het horloge draait echter op Android Wear dat voor het grootste gedeelte de gebruikservaring zal bepalen. Wel voegt Asus een nieuwe Watch Face-app toe waarmee gebruikers het uiterlijk van hun klok kunnen aanpassen.

De prijs en datum van beschikbaar ontbreken nog. De eerste Zenwatch is pas sinds eind april verkrijgbaar in Nederland voor 229 euro.