Het Chinese Lenovo heeft tijdens zijn beurs Lenovo Tech World twee nieuwe middenklasse laptops en een nieuwe laptop uit het lagere segment van de markt aangekondigd

Dat laat het bedrijf woensdag weten.

De twee middenklasse laptops zijn de Z41 en Z51, die een prijsklasse van respectievelijk 499 dollar en 599 dollar hanteren. De Lenovo Z41 is 14 inch groot en de Lenovo Z51 15 inch. Qua specificaties zijn de laptops gelijkwaardig.

Eén van de kenmerken is een Intel Realsense 3d-camera die nuttig is voor onder meer gamen. Deze camera kan diepte-informatie meten en de laptop zo met handbewegingen in de lucht aansturen. De ingebouwde 802.11 a/c wifi-technologie moet voor drie keer zo snelle wifi zorgen als eerdere laptops hebben.

De Z41 en Z51 beschikken over een Intel Core i7-processor met maximaal één terabyte opslag. De laptops komen in juni uit in de kleuren zwart, wit en rood.

Ideapad 100

Naast de middenklasse laptops komt Lenovo ook met een nieuwe, goedkopere laptop. De Ideapad 100 is bedoeld voor gebruikers die alleen essentiële functies als internetten en content creëren verlangen. De laptop kan daarmee concurreren met Chromebooks.

De chip die gebruikt wordt is de Intel Baytrail-M N3540 met een maximale 500 gigabyte HDD-opslag. Ook de Ideapad verschijnt in een 14 inch en 15 inch variant.

Lenovo belooft dat de batterij van deze laptop ongeveer vier uur kan draaien zonder op te laden. De Ideapad 100 wordt verkocht vanaf een prijsklasse van 249 dollar.