Actiecamera-maker Gopro werkt aan een eigen drone, en komt nog dit jaar met en camerastandaard waar zes camera’s in passen, voor virtual reality-opnamen.

Dat vertelde Gopro-ceo Nick Woodman tijdens techconferentie Code Conference van Recode.

Woodman toonde daar een kubusvormige camerastandaard waar zes Gopro’s in een ronde opstelling in gemonteerd kunnen worden. Gebruikers kunnen vervolgens foto’s en video’s in 360 graden maken.

Zulke beelden kunnen met een virtual reality-bril worden bekeken, of met de onlangs gelanceerde 360-graden-videomodus van Youtube. De camerastandaard komt in de tweede helft van 2015 voor een onbekend bedrag op de markt. De prijs van de zes camera's alleen ligt op zo'n drieduizend dollar.

De beelden van de verschillende Gopro’s worden tot één glad geheel gemaakt door Kolor, een bedrijf dat in april door Gopro is overgenomen.

Quadracopter

Daarnaast komt Gopro in 2016 met een eigen drone. Volgens de Gopro-ceo worden zijn actiecamera’s veel gebruikt in combinatie met drones.

De enorme groei van de drone-markt lijkt volgens Woodman op de begindagen van Gopro. Met een eigen quadracopter wil hij vanaf volgend jaar ook de drone-markt betreden.

De drone zou op consumenten gericht zijn, al is een prijs nog onbekend. Gopro-camera’s blijven ook geschikt voor andere drones.