Luchtvaartmaatschappij Transavia is onlangs begonnen met het testen van virtual reality-brillen als vorm van entertainment tijdens vluchten.

Dat meldt het bedrijf woensdag. Eind vorige week kregen passagiers van een vlucht van Amsterdam naar Barcelona al de mogelijkheid om enkele demo's te proberen via virtualrealitybril Oculus Rift. 

Een daarvan plaatst hen in een virtuele bioscoopzaal, maar dan met vliegtuigstoelen. Op het bioscoopscherm kan vervolgens een film gekeken worden.

Cockpitrondleiding

Daarnaast is er een tour door de cockpit beschikbaar. De derde demo is gebaseerd op de zogeheten flighttracker die in het entertainmentsysteem van vliegtuigen zit. Gebruikers volgen het traject van hun vliegtuig, maar beleven dit alsof zij met een hangglider door de lucht vliegen.

Transavia is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die virtual reality aanbiedt op vluchten. Het Australische Qantas is hier begin dit jaar al mee begonnen. 

De Nederlandse vliegmaatschappij hoopt binnen een jaar een volwaardige virtualrealityervaring aan te kunnen bieden tijdens vluchten. Tegen die tijd moet de consumentenversie van de Oculus Rift al in de winkels liggen.