De Time van Pebble, de nieuwe versie van zijn smartwatch met een e-ink kleurenscherm en vernieuwd besturingssysteem, wordt vanaf volgende week woensdag naar Kickstarter-backers verstuurd.

Dat maakt Pebble bekend in de laatste productie-update. Het slimme horloge haalde via Kickstarter meer dan 20 miljoen dollar op.

De verwachting is dat de productie van alle Pebble Time-smartwatches eind mei is voltooid. De meeste backers kunnen het slimme horloge in juni of juli verwachten.

Alle kopers krijgen een trackingnummer waarmee ze het pakketje kunnen volgen.

App

Ook meldt Pebble dat de smartwatch een nieuwe app krijgt die naast de huidige Pebble-app in de app-winkels beschikbaar komt. De app, genaamd Pebble Time Watch, is te downloaden voor Android en iOS.

Het limiet van het aantal actieve apps op de Pebble is met de nieuwe app verdwenen. Gebruikers kunnen zo veel apps draaien als zij willen, mits de opslagruimte het toelaat.

Pebble Time

De Pebble Time kostte tijdens het Kickstarter-project 179 dollar, hoewel de eerste 10.000 exemplaren nog voor 159 dollar konden worden besteld. De uiteindelijke adviesprijs van de smartwatch is 199 dollar.

Naast het kleurenscherm biedt de Pebble Time ook een nieuwe manier van notificaties weergeven. Die staan onder elkaar in een tijdlijn waar gebruikers met een knop doorheen kunnen scrollen.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets