Oculus VR, het bedrijf achter de bekende virtual reality-bril Oculus Rift, zal op 11 juni waarschijnlijk meer details bekendmaken over de consumentenversie van zijn product.

Dat kan worden opgemaakt uit een uitnodiging voor een persevenement die naar Amerikaanse media is verstuurd.

Op de uitnodiging is een donkere afbeelding te zien van een nieuw ontwerp van de Oculus Rift. De bril kent al verschillende ontwikkelaarsedities, maar de consumentenversie komt pas in het eerste kwartaal van 2016 op de markt.

Uit de afbeelding (hieronder overbelicht zodat meer details te zien zijn) kan worden opgemaakt dat de bril een flinke make-over krijgt. Het model op de uitnodiging lijkt kleiner en verfijnder dan de versies die tot nu toe onder ontwikkelaars verspreid zijn.

De nieuwe Oculus Rift zoals in de uitnodiging afgebeeld

De huidige ontwikkelaarsversie van de Oculus Rift

Later dit jaar zal de Oculus Rift door consumenten voorbesteld kunnen worden. Daardoor is het waarschijnlijk dat het bedrijf op 11 juni in San Francisco, de datum en tijd van de aangekondigde persconferentie, alle details over de consumentenversie zal onthullen zodat consumenten vervolgens kunnen besluiten het product te bestellen.

Met een virtual reality-bril als de Oculus Rift op wordt de gebruiker afgesloten van de echte wereld en waant hij zichzelf in een digitale wereld waarin hij 360 graden kan rondkijken. Oculus VR werd vorig jaar overgenomen voor 2 miljard dollar.

Ook onder meer Sony en HTC werken aan een virtual reality-bril en Samsung bracht de samen met Oculus ontwikkelde Gear VR begin dit jaar al op de markt.