De eerste software-update voor de Apple Watch voegt volledige Nederlandse ondersteuning toe aan het horloge, waardoor een verkoop in Nederland aanstaande lijkt.

Nederlands is één van de zeven nieuwe talen in Apple Watch OS 1.0.1.

Door de update spreekt Siri op het Apple-horloge nu Nederlands en is het systeem volledig in het Nederlands te gebruiken. De Apple Watch is in Nederland nog niet te koop. Door de update lijkt Nederland wel bij de volgende landen te horen waar de Apple Watch verkrijgbaar zal zijn.

Apple start in juni met de verkoop van de Apple Watch in meer landen, liet ceo Tim Cook eerder weten. In Europa is de Apple Watch momenteel enkel in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië te koop.

Tot nu toe was de Apple Watch door beperkte voorraden enkel online te bestellen, volgens ceo Cook komt daar vanaf juni verandering in. Vanaf dan is de Apple Watch ook in direct in de winkel verkrijgbaar. Of dat ook direct in Nederland geldt is nog niet bekend, aangezien Apple de verkoop in ons land eerst nog moet aankondigen.

Naast nieuwe talen voert de eerste update voor de Apple Watch voornamelijk verbeteringen door. Zo zouden apps sneller moeten laden, zijn nieuwe Emoji-figuurtjes toegevoegd, en zouden gezondheidsopties zijn verbeterd.