Tony Fadell, de man die binnen Google verantwoordelijk is voor de nieuwe versie van Glass, heeft zich voor het eerst uitgelaten over het project. Hij stelt dat er geen "heilige huisjes" zijn.

Fadell spreekt zich uit over Glass op een Google-conferentie in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Financial Times.

De ontwikkeling en verkoop van de huidige versie van Glass werd eerder dit jaar stopgezet. Binnen Google wordt nu in het geheim gewerkt aan een nieuwe versie van de bril. De vorige versie werd vroegtijdig verspreid onder ontwikkelaars om in het openbaar te kunnen worden getest.

Eerder werd door anonieme bronnen al gesteld dat de nieuwe versie van Google Glass helemaal vanaf de grond opnieuw wordt opgebouwd. Fadell bevestigt dat nu. De oprichter van Nest, het bedrijf achter de gelijknamige slimme thermostaat, is verantwoordelijk voor de toekomstige Glass-versie. Nest werd vorig jaar door Google overgenomen.

Volgens Fadell zijn er "geen heilige huisjes" bij de ontwikkeling van Glass. "We hebben besloten naar alle details te kijken, geen heilige huisjes te hebben en de weg vooruit te vinden."

Wanneer de nieuwe versie van Glass beschikbaar moet zijn is niet duidelijk. "We zijn erg enthousiast over de toekomst en verwachten snel meer nieuws", aldus Fadell.