Het Zuid-Koreaanse LG heeft een extreem dunne oled-tv getoond die aan de muur kan worden geplakt.

LG toonde de televisie op een persevenement, zo meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap News.

De nieuwe oled-tv heeft een scherm van 55 inch, weegt slechts 1,9 kilo en is maar 0,97 millimeter dik. LG’s huidige oled-tv van 55 inch kent een dikte van 4,3 millimeter.

Door een magnetisch veld aan de achterkant moet de tv eenvoudig aan de muur worden bevestigd en er van af worden gehaald. Daarvoor is wel een metalen muur of magneetverf nodig. Het is niet bekend wanneer de nieuwe tv uit zal komen, mogelijk gaat het nog om een prototype. 

Het bedrijf omschrijft zijn nieuwe tv als behang. Hoe flexibel de tv is, is echter onduidelijk. LG Display liet in het verleden al eens een oprolbaar oled-scherm zien.

Productie oled-tv’s

Daarnaast liet LG na afloop van het evenement weten dat het de productie van oled-tv’s op zal schroeven. De fabrikant hoopt zo in juli of augustus te kunnen voldoen aan de vraag naar de schermtechnologie van hoge kwaliteit.

LG Display laat echter ook weten dat het doel om dit jaar 600.000 oled-panels te verkopen gelijk is gebleven. Volgend jaar wil de schermtak van LG 1,5 miljoen exemplaren verkopen.