Een aankomende update voor de Apple Watch ruimt een vastere plek op het thuisscherm in voor apps door derden.

Dat meldt 9to5mac op basis van een bron die naar eigen zeggen eerder correcte informatie heeft verstrekt.

Apple zou momenteel een nieuwe versie van zijn Apple Watch-besturingssysteem testen waarin er op het thuisscherm ruimte is voor een teller die aangeeft hoeveel ongelezen Twitter-notificaties gebruikers hebben.

Deze stukjes informatie, die standaard op het thuisscherm worden weergegeven, noemt Apple 'Complications'. Gebruikers kunnen die zelf al instellen, maar daarbij valt enkel te kiezen uit Apples eigen selectie, bijvoorbeeld een vaste weergave van de temperatuur. 

De nieuwe firmware zou het aanbod uit kunnen breiden met Complications door andere ontwikkelaars.

Zoek mijn Apple Watch

Volgens de bron van 9to5mac wordt er binnen Apple ook gewerkt aan een 'Zoek mijn Apple Watch'-functie, vergelijkbaar met die voor de iPhone. Een andere vermeende functie heet naar verluidt 'Smart Leashing' en geeft Apple Watch-dragers een trilseintje als zij te ver van hun iPhone verwijderd raken.

Apple zou verder voor de komende tijd een geleidelijke uitbreiding van de gezondheids- en fitnessfuncties van het slimme horloge gepland hebben staan. Vermoedelijk vertelt het bedrijf begin juni meer over aankomende firmwareupdates voor de Apple Watch. Dan houdt het bedrijf zijn jaarlijkse ontwikkelaarconferentie WWDC.

Tijdens dat evenement zou ook een nieuwe versie van settopbox Apple TV getoond worden, volgens geruchten inclusief Siri-integratie en een nieuwe afstandsbediening met touchpad. De Apple Watch zou via een update ook geschikt worden gemaakt om Apple TV te bedienen.