Microsoft belooft eigenaars van illegale Windows-versies tegemoet te komen om hen zo te laten upgraden naar een officiële versie van Windows 10.

Dat meldt het bedrijf vrijdag in een blogpost.

Met het bericht wil Microsoft naar eigen zeggen duidelijkheid scheppen over het precieze verschil tussen illegale en legale versies van Windows 10.

Illegale installaties tonen een watermerk op de desktop, zodat consumenten weten dat zij geen geldige licentie hebben.

Om hen te overtuigen alsnog een legale versie van Windows 10 aan te schaffen, wil Microsoft samenwerken met enkele bekende computerfabrikanten om desbetreffende klanten een "aantrekkelijk aanbod" te doen.

Hoewel er niet expliciet wordt gesproken over korting, is het aannemelijk dat Microsoft hen tegen een gereduceerde prijs wil laten upgraden naar het officiële product.

Verwarring

Eerder dit jaar ontstond nog verwarring over het onderscheid tussen illegale en legale versies van Windows 10. Microsoft kondigde namelijk aan dat iedereen met Windows 7 of hoger gratis kon upgraden naar Windows 10, ook consumenten zonder een legale versie. 

Later bleek echter dat Windows 10 in dat geval als illegaal zal worden worden aangemerkt, waardoor gebruikers geen verdere ondersteuning van Microsoft hoeven te verwachten.