Samsung zet verder in op de markt voor slimme apparaten. Het bedrijf heeft drie energiezuinige modules gepresenteerd die speciaal bedoeld zijn voor slimme apparaten zoals wasmachines en slimme horloges. 

Samsung presenteerde de modules, Artik genaamd, dinsdag op de Internet of Things World Conference in San Francisco. Het bedrijf hoopt het met Artik makkelijker te maken voor ontwikkelaars om nieuwe, energiezuinige slimme apparaten te bouwen. 

Artik komt in drie varianten, die allemaal versleuteld zijn om bescherming te bieden tegen hackers. De modules zijn ieder een 'totaalpakket' voor slimme apparaten: ze bevatten zowel processoren, sensoren en geheugen.

De grootste van de drie, bedoeld voor servers en mediahubs, beschikt over een 1,3 GHz octacore-processor, wifi, 2 GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. 

De middelste module is volgens Samsung 'ideaal' voor apparaten die met streaming video werken, en beschikt over een 1 GHz dualcore-processor.

Slimme schoenen

De kleinste van de drie, de Artik 1, is 12 millimeter groot en beschikt over Bluetooth en een bewegingssensor. Deze module is volgens de fabrikant de kleinste in zijn soort en houdt het volgens Samsung drie weken uit op een volle accu. 

Artik 1 wordt al gebruikt door Boogio, een startup die modules in schoenen stopt om er 'slimme schoenen' van te maken.

Smartthings

Samsung zet al langer in op het zogenoemde Internet of Things - een verzamelnaam voor slimme, verbonden apparaten. Vorig jaar nam het bijvoorbeeld Smartthings over.

De technologie van dat bedrijf maakt het makkelijker voor mensen om slimme apparaten te verbinden en te besturen met hun smartphone.