Samsung gaat een smartwatch uitbrengen met een ring rondom het scherm die gedraaid kan worden om het horloge te besturen.

Dat blijkt uit officiële documentatie van het bedrijf die beschikbaar is gesteld aan ontwikkelaars voor zijn wearables, zo meldt Tizen Experts.

De roterende ring dook al meerdere malen op in geruchten rondom de nieuwe smartwatch van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant. Deze heet naar verluidt de Galaxy Gear A en wordt het eerste slimme horloge van Samsung dat een rond display heeft. 

In de documenten legt Samsung uit wat ontwikkelaars met de ring kunnen. De ring zou bijvoorbeeld als alternatief voor scrollen via veegbewegingen kunnen dienen. Ook worden enkele specificaties genoemd, zoals een schermgrootte van 1,65 inch en een bijbehorende resolutie van 360 bij 360 pixels.

Volgens de meest recente geruchten presenteert Samsung zijn ronde smartwatch begin september tijdens technologiebeurs IFA, samen met de volgende telefoon in de Note-lijn.

Het nieuwe horloge draait op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem voor onder meer smartphones, horloges, televisies en koelkasten.