Kinderhulporganisatie toont leven kindslaven via virtual reality

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes gaat in het kader van Bevrijdingsdag met behulp van virtual reality tonen hoe het dagelijks leven van een Afrikaanse kindslaaf eruitziet.

Dat maakt de organisatie vrijdag bekend. De korte virtual reality-film gaat in Den Haag in première tijdens het Bevrijdingsfestival in de stad.

Geïnteresseerden kunnen door een Oculus Rift-bril en hoofdtelefoon op te zetten zelf ervaren hoe een kindslaaf behandeld wordt. Zij komen terecht in een Keniaans middenklassegezin dat een 12-jarig meisje als huisslaaf heeft.

Terre Des Hommes wil met de korte film het dagelijkse gebrek aan vrijheid en de intimidatie en misbruik van het meisje Amani voelbaar maken.

De virtual reality-ervaring is opgenomen in Nederland en maakt gebruik van 3d-projectie en 360 graden-beelden. De productie, die ook fysiek geweld en seksueel misbruik aankaart, is gebaseerd op waargebeurde verhalen van (ex-)kindslaven.

Terre Des Hommes gaat de korte film ook voor smartphones beschikbaar maken en geeft nieuwe leden daarom de kartonnen virtual reality-bril Google Cardboard.

Lees meer over:
Tip de redactie