Tesla, vooral bekend om zijn auto's, brengt een grote accu op de markt. Met de Powerwall moet het makkelijker worden voor huishoudens om helemaal op zonne-energie te draaien. 

De accu van Tesla slaat zonne-energie op, zodat de energie later beschikbaar is momenten dat er minder energie wordt gegenereerd, zoals in de nacht. Er bestaan al wel accu's die dat doen, maar volgens Tesla-ceo Elon Musk zijn de accu's van concurrenten duur, onbetrouwbaar en "slecht op elke manier". Tesla denkt dat beter te kunnen. 

De Powerwall is van hetzelfde type als Tesla gebruikt in zijn auto's: het is een grote lithium-ion-accu, die bijvoorbeeld in de garage aan de muur kan worden gehangen. De huis-accu komt in twee varianten: een 10 kWh-versie en een 7 kWh-versie. De accu's kunnen oneindig worden gecombineerd voor een grotere capaciteit. 

Video: Tesla presenteert batterijen voor in huis

Naast de accu's voor huishoudens zal Tesla ook met grotere versies komen voor zakelijk gebruik: Powerpacks. Die zijn beschikbaar in blokken van 100 kWh, die gecombineerd kunnen worden tot een capaciteit 10 MWh.

De accu laadt in principe op met zonne-energie, maar kan ook worden aangesloten op het energienetwerk om op die manier op te laden wanneer dat nodig is. In dat laatste geval gebeurt dat op een 'slimme' manier: de batterij laadt tijdens daluren zodat er geld wordt bespaard. 

De accu's zijn komende zomer in de Verenigde Staten beschikbaar, voor 3.000 dollar voor de 7 KwH-versie of 3.500 dollar voor de 10 kWh-versie. Europese beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend.