Zwitsers postbedrijf Swiss Post gaat deze zomer het bezorgen van pakketjes met drones testen. In eerste instantie is dat voor klanten die afgelegen wonen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Zwitserse postbedrijf tegenover Swissinfo.

Bij de aanstaande test wordt samengewerkt met luchtvaartbedrijf Swiss International Air Lines en Amerikaanse dronemaker Matternet. De Zwitsers volgen daarmee onder meer Amazon.

Dat internetwarenhuis zet al langer in op bezorging middels drones. Amazon heeft voor de ontwikkeling van zijn drones onder meer voormalig medewerkers van NASA en Boeing in de arm genomen. Het bedrijf heeft van de Canadese overheid een testgebied toegewezen gekregen, waar het zijn drones naar hartelust mag testen.

De Zwitsers willen hun drones in eerste instantie inzetten om klanten die afgelegen wonen makkelijker te kunnen bereiken. Zwitserland is erg bergachtig, waardoor bezorging middels drone in plaats van auto’s voordelig kan zijn.

Amazon wil zijn drones op termijn inzetten om pakketten bij al zijn klanten te bezorgen, zo’n half uur nadat zij wat bestellen. Naast Amazon test ook pakketdienst DHL in thuisland Duitsland al bezorging middels drones.

De drie tofste Nederlandse drones

Facebook wil grote internetdrone deze zomer testen