Productie van de Apple Watch gaat minder snel dan verwacht door problemen bij het maken van trilmotors en schermen voor het horloge.

Dat stelt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo donderdag volgens 9to5Mac.

De Apple Watch heeft een speciale trilmotor die door Apple een Taptic Engine wordt genoemd. Het horloge moet de snelheid en intensiteit van vibraties kunnen aanpassen om verschillende notificaties zo een verschillende trilling te geven.

Het in Hong Kong gevestigde bedrijf AAC zou echter problemen hebben bij de productie van de trilmotor. Daarnaast zou LG Display minder snel dan verwacht amoled-schermen voor de Apple Watch produceren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou problemen hebben met de kleurweergave en levensduur van zijn horlogeschermen.

Woensdag meldde Bloomberg nog dat Samsung een aparte afdeling opricht voor het maken van schermen voor Apple. Volgens onderzoeksbureau IHS wijst dit erop dat het bedrijf in de toekomst mogelijk ook Apple Watch-schermen wil produceren.

LG is nu nog de enige leverancier hiervan. Samsung heeft al veel ervaring met het produceren van amoled-schermen omdat veel van zijn telefoons ook zulke displays gebruiken.

Bestellingen

Kuo schat in dat er wereldwijd 2,3 miljoen Apple Watches zijn voorbesteld in aanloop naar de lancering op 24 april. Eerder schatte een onderzoeker in dat 1 miljoen Amerikanen op de eerste verkoopdag al een Apple Watch bestelden.

Onder de bestellingen zou 85 procent van de mensen gaan voor de goedkoopste versie, de Apple Watch Sport van 399 of 449 euro. Overige klanten gaan veelal voor de roestvrijstalen Apple Watch (649 tot 1249 euro), terwijl minder dan 1 procent van de mensen voor de gouden Apple Watch Edition van ruim 10.000 euro kiest.

Kuo verwacht dat Apple 2 à 3 miljoen horloges per maand kan produceren.