De Apple Watch lijkt bij de lancering slechts zeer beperkt beschikbaar te zijn. Direct nadat het vrijdag mogelijk werd om een horloge te bestellen, liepen de verzendtijden snel op.

Op de site van Apple was het vanaf vrijdagochtend 09.00 uur mogelijk om de Apple Watch te bestellen voor de verschijning op 24 april.

Enkele minuten nadat het horloge in de Apple Store verscheen toonde de site van Apple al bij veel relatief goedkope modellen, van tussen de 399 en 1199 euro, dat bestellingen halverwege mei of pas in juni worden verzonden.

De gouden Apple Watch Edition, met prijzen van 11.000 tot 18.000 euro, is pas in juli of augustus leverbaar. De kleinere horloges, met een doorsnee van 38 millimeter, lijken beter leverbaar dan de grotere modellen met een doorsnee van 42 millimeter.

De komende twee weken is het in Duitse, Britse en Franse Apple Stores mogelijk om het horloge te proberen. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Bestellen van het horloge zelf kan alleen via internet.

Er waren vrijdag dan ook nauwelijks rijen te bespeuren voor Apple Stores, zoals gebruikelijk bij de lancering van nieuwe producten. Volgens persbureau Reuters stonden er in Sydney, bij de eerste Apple Store die zijn deuren vrijdag opende, ongeveer twintig mensen in de rij.