Een kapotgeslagen Macbook Air met bestanden van klokkenluider Edward Snowden wordt tentoongesteld in het Britse Victoria and Albert Museum.

De laptop en de betreffende losse onderdelen zijn onderdeel van de tentoonstelling All Of This Belongs To You in het Victoria & Albert Museum. De tentoonstelling neemt de term privacy onder de loep.

De Macbook Air, die eigendom was van The Guardian, is in augustus van 2013 in opdracht van de Britse geheime dienst GCHQ door medewerkers van de krant kapotgemaakt, omdat er Snowden-bestanden op de opslagschijf stonden. Twee GCHQ-medewerkers keken toe hoe de harde schijf kapot werd geslagen.

Alan Rusbridger, hoofdredacteur van The Guardian, noemde de inval van GCHQ en het slopen van de laptop "een eigenaardig en zinloos stukje symboliek". Rusbridger meldde dat er in meerdere landen verschillende kopieën van de Snowden-bestanden waren opgeslagen.

Daarnaast is The Guardian doorgegaan met het berichten over de spionagepraktijken van zowel de Amerikaanse geheime dienst NSA als GCHQ.