Extra garantie voor de gouden Apple Watch Edition via het zogeheten Applecare+ kost 999 dollar.

Dat stellen verschillende media vrijdagavond Nederlandse tijd, waaronder Macrumorsop basis van gelekte afbeeldingen.

Hierop zijn de Amerikaanse prijzen van Applecare+ te zien voor de drie verschillende uitvoeringen van de Apple Watch: de sportuitvoering, één met een roestvrijstalen behuizing en de duurste variant van 18-karaats goud.

De verlengde garantie via het programma kost naar verluidt respectievelijk 59 dollar, 79 dollar en 999 dollar, waarbij de standaardgarantie steeds met een jaar verlengd wordt. Bij de sport- en roestvrijstalen uitvoering biedt Apple standaard een jaar garantie, bij de Apple Watch Edition is dat twee jaar.

In de periode dat Applecare+ van kracht is, kan een Apple-apparaat een aantal keer aan het bedrijf ter reparatie worden aangeboden. Daarbij geldt in bepaalde gevallen wel een eigen risico. 

Prijzen

In hoeverre dat ook het geval is bij de Apple Watch, is niet bekend. Sowieso moet Apple conform de Europese regels minimaal twee jaar garantie op elektronica bieden.

De Apple Watch wordt op 24 april in een select aantal Europese markten gelanceerd. Nederland hoort daar niet bij, maar de Nederlandse prijs kan worden afgeleid uit de prijszetting in bijvoorbeeld Duitsland.

De goedkoopste Sport-versie van 38 millimeter kost daar 399 euro. De roestvrijstalen behuizing is verkrijgbaar vanaf 649 euro. Afhankelijk van het gekozen bandje en de grootte kan die prijs oplopen tot 1199 euro. De 42 millimeter-variant is namelijk standaard 50 euro duurder.

Het gouden model komt beschikbaar vanaf 11.000 euro en wordt slechts in een aantal winkels verkocht. Met het duurste soort goud en het duurste bandje kost een Apple Watch Edition meer dan 20.000 euro.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?

Podcast: Is de Apple Watch eigenlijk wel zo bijzonder