Facebook heeft voor deze zomer de eerste tests met zijn grote op zonne-energie werkende drone uit te voeren. De drone moet onderliggende gebieden van internet voorzien.

Facebook gaf een update over het droneproject, Aquila genaamd, tijdens zijn jaarlijkse F8-conferentie.

Op dat evenement maakte het bedrijf vorig jaar bekend dat het drones wil gaan inzetten om voor wereldwijde internettoegang te zorgen via lasertechnologie.

Facebook voerde onlangs al de eerste test uit met zo'n drone, maar die was aanzienlijk kleiner dan het prototype dat het aankomende zomer de lucht in wil sturen.

Video: Bekijk de bouw van Facebooks drone

Bekijk de bouw van Facebooks drone
Bekijk de bouw van Facebooks drone

Breder dan Boeing 737

De versie die tijdens de F8 in ontwikkeling werd getoond, heeft een grotere spanwijdte dan een Boeing 737, die al bijna 29 meter breed is. 

De internetdrone van Facebook moet worden aangedreven door zonne-energie en is mede daarom zo breed, zodat er ruimte is voor een groot oppervlak aan zonnepanelen.

De drones zouden maanden aan één stuk in de lucht moeten kunnen blijven, op een hoogte van ruim 18 kilometer. Hoewel het prototype breder is dan een vliegtuig, heeft het volgens Facebook slechts de massa van een personenauto.