Chinese internetgigant en grote elektronicafabrikant Foxconn gaan samenwerken aan een "slim elektronisch voertuig".

Dat maakt Tencent maandag bekend.

Foxconn en Tencent werken voor het voertuig samen met China Harmony Auto, een Chinese dealer van luxeauto's waar Foxconn eind 2014 een aandeel van 10,5 procent in kocht.

Foxconn is vooral bekend van de fabricage van iPhones, iPads en spelcomputers Playstation 4, Xbox One en Wii U. Tencent is de maker van berichtendienst Wechat, na Whatsapp de op één-na-meestgebruikte ter wereld.

De auto zou 15.000 dollar moeten gaan kosten, en het gaat volgens de Chinezen om een "slim voertuig". Hoe zelfrijdend de auto wordt is niet duidelijk, details rondom het project ontbreken nog.

Foxconn fabriceert al wel batterijen voor elektrische auto's van andere automerken. In september van 2014 kondigde Foxconn al aan minstens 760 miljoen euro te willen investeren in de ontwikkeling van elektrische auto's in China.

In onder meer de VS worden al succesvol zowel zelfrijdende als elektrische auto's ontwikkeld. Zo werkt Google aan een model dat zowel zelfrijdend als elektrisch is, en maakt autofabrikant Tesla zijn elektrische wagens binnenkort deels zelfrijdend.

Eerste indruk: Zelfrijdende auto's met slimme systemen