De nieuwe smartwatchfabrikant Vector komt in juli met een slim horloge dat een maand lang mee zou moeten kunnen op één acculading.

Op de website van het bedrijf zijn de twee uitvoeringen van het horloge, de Vector Watch, te zien. Vector maakt zowel een ronde als rechthoekige variant. 

De besturing gebeurt via drie knoppen op de zijkant van het horloge. Het monochrome scherm is niet aanraakgevoelig.

De lange accuduur zou vooral bereikt kunnen worden door een lage helderheid van het scherm, dat altijd aanstaat. Zodra een knop ingedrukt wordt, licht dit kort op.

De Vector Watch werkt zowel met iOS, Android als Windows Phone en kan notificaties tonen. Het is niet bekend op welk besturingssysteem het horloge zelf draait.

Verder wil Vector een eigen appwinkel voor zijn horloges beschikbaar maken, waarop vanaf lancering twintig apps te downloaden zijn. De rechthoekige uitvoering gaat 229 euro kosten, de ronde variant 399 euro. 

Vector maakte nog niet eerder een smartwatch, maar ceo Joe Santana stond van 1999 tot 2008 aan het hoofd van de Amerikaanse horlogemaker Timex, eigendom van de Nederlandse holding Timex Group.

Zwitsers horlogemerk lanceert smartwatch met echt uurwerk