Apple zou later dit jaar een sterk vernieuwde Apple TV op de markt brengen, met een App Store, Siri-spraakbesturing en aansturing van domotica.

Ook zou het apparaat zowel een nieuw ontwerp als nieuwe hardware krijgen, melden bronnen tegenover Buzzfeed.

Momenteel heeft de Apple TV nog een beperkt aantal apps, allemaal in de vorm van tv-kanalen. De toevoeging de App Store zou daar verandering in brengen.

Apple zou de nieuwe Apple TV tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni aankondigen. Dan zou ook een software-ontwikkelkit worden onthuld, waar ontwikkelaars apps voor de Apple TV mee kunnen maken.

Siri

Spraakbesturing Siri is momenteel beschikbaar voor iPhone en iPad, en vanaf april ook voor de Apple Watch. De nieuwe Apple TV zou ook met Siri kunnen worden aangestuurd.

Net zoals nu al met iOS mogelijk is zouden gebruikers ook met Siri op de Apple TV zaken als slimme thermostaat en verlichting met spraakcommando's kunnen regelen. Apple biedt al ondersteuning voor dergelijke domotica met zijn platform Homekit.

Sneller

Verwacht wordt dat de volgende Apple TV flink meer interne opslagruimte zal krijgen om plaats te bieden aan apps. De huidige Apple TV heeft maar 8 GB opslagruimte. Ook zou het nieuwe model de recente Apple A8-chip of een vergelijkbaar snel model krijgen.

Onlangs prijsde Apple zijn huidige Apple TV nog af. Het huidige model is sinds 2012 amper meer vernieuwd. Ondertussen gaan er al jaren geruchten over een televisie van Apple. Ceo Tim Cook zei eerder al dat de huidige manier van tv kijken erg ouderwets is.

Apple noemde zijn Apple TV tot 2014 altijd een hobby-project, tot de verkopen fors toenamen. Volgens geruchten komt Apple in de VS dit najaar met een eigen tv-dienst.

Apple-ceo Tim Cook vindt tv's verouderd