In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de nieuwe details rond Windows 10 en hoe Microsoft het bij deze versie van het besturingssysteem helemaal anders doet.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

Windows 10

Microsoft heeft deze week bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem al in de zomer beschikbaar zal zijn en niet pas in de herfst zoals gebruikelijk is bij Windows-lanceringen. 

Het systeem krijgt flink wat nieuwe functionaliteiten: Het startmenu komt terug, er is weer een taakbalk, het systeem past zijn weergave aan op basis van het gebruikte product, er is ondersteuning voor spraakbesturing en er komt een nieuwe browser.

Opmerkelijk is vooral dat Microsoft de ontwikkeling en uitrol van Windows 10 compleet anders aanpakt. Windows 10 wordt bijvoorbeeld een gratis update en gaat ook op smartphones werken. Is dat een goede aanpak van Microsoft en hoe zorgt het bedrijf dat het nieuwe systeem een succes wordt?

Dit verandert er in Windows 10 en zo ziet het systeem eruit

De Pitch

In de wekelijkse rubriek De Pitch krijgen Nederlandse startups 60 seconden de tijd om hun idee voor te stellen. Deze week spreken we met oprichter Renz Millenaar van Daalder, een nieuwe app om mobiel te betalen.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.