Tag Heuer wordt het eerste Zwitserse horlogemerk dat een smartwatch maakt met het besturingssysteem Android Wear van Google.

Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt op de horlogebeurs Baselworld in Zwitserland.

Exacte details over het horloge ontbreken nog, maar het gaat in ieder geval om een luxeproduct met een chip van Intel. Eerdere Android Wear-apparaten gebruikten allemaal een chip van Qualcomm of Texas Instruments.

"Met het samengaan van Zwitserse uurwerkmakers en Silicon Valley wordt een huwelijk gesloten tussen een verfijnde ambacht en technologische innovatie", zegt Jean-Claude Biver over de samenwerking. Hij is hoofd van de horlogeafdeling van modegigant LVMH, moederbedrijf van Tag Heuer en luxemerken als Louis Vuitton en Dior.

Carrera

Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe smartwatch zich zal onderscheiden van eerdere slimme horloges met Android Wear. Vooralsnog was de software van Google nooit uitgebreid aan te passen door fabrikanten, dus het is onduidelijk of Tag Heuer op dit gebied een verschil zal kunnen maken. 

Het is in ieder geval mogelijk om eigen designs voor de digitale wijzerplaat mee te leveren. Volgens Reuters wordt de smartwatch dan ook een "digitale replica van het Carrera-horloge" van Tag Heuer.

Ook de verschijningsdatum en prijs van de smartwatch zijn niet bekend. De horloges van Tag Heuer lopen doorgaans in de duizenden euro's.

Verschillende merken hebben deze week op Baselworld smartwatches laten zien, in afwachting van de lancering van de Apple Watch in mei. "Het verschil tussen het Tag Heuer-horloge en de Apple Watch is erg belangrijk", zei Biver volgens Bloomberg tijdens de aankondiging in Basel. "Omdat één Apple heet en deze Tag Heuer heet."

Eerste indruk: Nieuwe Android Wear-horloges van LG en Huawei