Modemerk Gucci en artiest en techentrepreneur Will.i.am werken aan een luxueuze slimme armband die ook werkt zonder een verbinding met een smartphone.

Dat maken de Black Eyed Peas-zanger en Gucci donderdag in Zwitserland bekend.

De slimme armband heeft nog geen naam, maar zou wel over een camera voor videobellen, hartslagmeter, temperatuurmeter en gps-chip beschikken.

Zowel Gucci-ceo Marco Bizzarri als Will.i.am droegen tijdens de presentatie een prototype van de slimme armband, die volgens Cnet vrij dik en niet erg modieus zou zijn.

3G

Door ondersteuning voor een simkaart, kan het accessoire zelfstandig met het internet verbinden. Hiervoor is geen verbinding met smartphone nodig. Veel smartwatches, zoals de Apple Watch en horloges met Android Wear, vergen een constante verbinding met een smartphone.

"Veel mensen met een verleden in de techwereld ontwikkelen wearables. Gucci zorgt al jaren voor kleding op onze lijven", aldus Will.i.am. "Wearables worden gemaakt door de verkeerde mensen."

"Wij noemen het fashionology, het moment dat fashion en technology elkaar ontmoeten", aldus de zanger over de armband. "Hij is het vetste."

3d-geprinte mensen

Eerder waarschuwde Will.i.am voor het ontbreken van een moraal rondom 3d-geprinte mensen. 

"Mozes kwam met de tien geboden, maar daar staat niets in over 3d-printen. We hebben dus een nieuwe moraal en nieuwe wetten nodig", aldus Will.i.am.