Huawei wil meer vrijheid in aanpassen van Android Wear

Het Chinese bedrijf Huawei, dat werkt aan zijn smartwatch Huawei Watch, roept Google op om meer vrijheid te bieden in het aanpassen van besturingssysteem Android Wear.

In een interview met Trusted Reviews stelt vicepresident Yang Yong dat er te weinig vrijheid is voor ontwikkelaars om Android Wear te bewerken.

"We moeten met Google bespreken hoe we dat kunnen doen. Android Wear is niet zo open als Android. Het kan niet de standaard voor het horloge zijn", legt de vicepresident uit. "We willen de gebruikers het gevoel geven dat het hun eigen horloge is, niet een standaardhorloge."

Hij voegt er aan toe dat mensen verschillende voorkeuren voor een horloge hebben. Huawei wil het product aantrekkelijk maken door zich te onderscheiden op het gebied van hardware, software en design.

Huawei is niet het eerste bedrijf dat zoekt naar nieuwe opties voor het besturingssysteem van smartwatches. Zo onthulde LG al een eigen besturingssysteem voor zijn Watch Urbane LTE, terwijl ook Asus in de toekomst andere opties zoekt.

Ontwikkelaars van Android Wear-horloges kunnen momenteel enkel eigen digitale wijzerplaten meeleveren en eigen apps leveren die functies toevoegen aan de smartwatch. Het uiterlijk van de software is over het algemeen echter niet aan te passen en functies kunnen niet fundamenteel worden gewijzigd.

Bekijk onze eerste indruk van de Huawei Watch

Lees meer over:
Tip de redactie