Google werkt aan nieuwe drone na mislukking eerder ontwerp

Google ontwerpt een nieuwe drone, nadat zijn eerdere Project Wing-drone niet goed bleek te werken.

Dat vertelde Astro Teller, hoofd van de onderzoekstak Google X, dinsdagnacht tijdens de Amerikaanse conferentie South by Southwest, zo meldt de Wall Street Journal.

In augustus 2014 onthulde Google dat het bedrijf al twee jaar lang werkte aan een drone onder de naam Project Wing. Het apparaat leek op een vliegtuigje, was ongeveer anderhalve meter breed en kon verticaal opstijgen.

De drone was echter moeilijk te besturen, vooral als er veel wind stond, zei Teller. Ook verschoof de lading van de drone te veel.

Teller zei dat de helft van het ontwikkelaarsteam na acht maanden al doorhad dat het ontwerp niet zou werken. Nog eens tien maanden later zou 80 procent van het team de hoop zijn verloren.

Test

Sergey Brin, mede-oprichter van Google, besloot vervolgens dat het team vijf maanden de tijd zou krijgen om een openbare test te doen. In die tijd zou het mogelijk moeten worden om met de drone pakketjes te bezorgen bij echte mensen.

"Hoewel dat project van vijf maanden het probleem verlengde, werd er wel een einddatum vastgesteld", zei Teller. "Het is mogelijk dat we anders nog langer aan het verkeerde hadden gewerkt."

Volgens Teller werkt Google nu aan een drone die niet meer werkt met een enkele vleugel. Hoe het apparaat er wel uitziet moet later dit jaar bekend worden.

De mislukking is volgens hem geen probleem. Google-oprichters Brin en Larry Page zouden hun onderzoekers aanmoedigen om veel verschillende dingen te proberen, ook al levert dat niet altijd resultaten op.

Lees meer over:
Tip de redactie