In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de presentatie van de Apple Watch, en het effect daarvan op de smartwatchmarkt.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (19 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

Apple Watch

Apple kondigde maandag zijn Apple Watch aan, maar wat betekent dit eigenlijk voor de smartwatchmarkt? Veel bestaande smartwatches doen min of meer hetzelfde en worden geen succes.

De eerste indruk van techredacteur Colin van Hoek, die aanwezig was bij de presentatie van Apple en de Watch al even kon proberen, is bovendien dat de software verwarrend over kan komen. 

De prijs ligt bovendien een stuk hoger dan bij concurrerende apparaten, zeker als het gaat om het roestvrijstalen model met leren of metalen bandje. Lukt het Apple toch om mensen te overtuigen de Watch aan te schaffen?

De Pitch

In de wekelijkse rubriek De Pitch krijgen Nederlandse startups 60 seconden de tijd om hun idee voor te stellen. Deze week legt Hanneke Stegweg, oprichter van iLost, uit hoe haar platform mensen kan helpen verloren voorwerpen terug te vinden. De startup gaat vanaf dinsdag crowdfunden om uit te breiden naar het buitenland.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.