Tim Cook, directeur van Apple, stelt dat de Apple Watch in de toekomst ook bloeddruk en diabetes moet kunnen monitoren en zelfs moet kunnen helpen met de opsporing van kanker.

Dat vertelt Cook in een gesprek met Jim Cramer, presentator van het Amerikaanse tv-programma Mad Money.

Cramer zegt tijdens het gesprek: "We zullen op jouw horloge diabetes-, misschien bloeddruk- en misschien zelfs kankerdetectie hebben. Denk je dat dit nog tijdens onze levens gaat gebeuren?" Cook antwoordt vervolgens zelfverzekerd "dat gaat absoluut gebeuren".

De Apple Watch ligt vanaf 24 april in diverse landen in de winkels, maar nog niet in Nederland. Het horloge kan net als andere smartwatches de hartslag van een gebruiker meten en zijn activiteiten bijhouden.

Geschrapt

Volgens een recent artikel van de Wall Street Journal schrapte Apple geavanceerde gezondheidsmetingen zoals metingen van bloeddruk en het stressniveau. Deze functies zouden technisch nog niet haalbaar zijn of waren te onbetrouwbaar.

Cook laat nu dus weten dat geavanceerde metingen in de toekomst wel beschikbaar zullen zijn in de Apple Watch.

Google maakte onlangs al bekend aan een armband te werken die kankercellen kan 'zien'. Het bedrijf zei wel dat het nog 'een lange reis' was voor het product verkocht zou kunnen worden aan consumenten. 

Lees alles over de prijzen, besturing en modellen van de Apple Watch