De nieuwe Macbook van Apple zou door het gebruik van de usb-c-connector ook externe accu's en opladers van derden officieel ondersteunen. Het bedrijf uit Cupertino gaat dergelijke accessoires niet blokkeren.

Dat meldt 9to5Mac althans op basis van bronnen bekend met de plannen van Apple.

Volgens bronnen zou Apple "de meeste accessoires", zoals een externe accu en onofficiële oplader, accepteren. Bij de vorige Macbook-edities keurde Apple alle Magsafe-accessoires eerst goed voordat deze producten mochten worden verkocht.

De nieuwe Macbook maakt gebruik van een usb-c-stekker: een algemene standaard die fabrikanten zonder goedkeuring van Apple aan accessoires toe kunnen voegen. Apple heeft wel de mogelijkheid om deze accessoires te blokkeren, maar gaat dit volgens de bronnen niet doen.

Usb-c is de nieuwe standaard voor usb en zorgt ervoor dat de stekkertjes veel kleiner worden en ook ondersteboven kunnen worden gebruikt. De nieuwe usb-standaard laadt apparaten op en kan ook worden gebruikt voor de overdracht van data, video en geluid.

Macbook

Apple heeft de nieuwe Macbook op maandag 9 maart onthuld. De laptop is 13,1 millimeter dik op het dikste punt en weegt slechts 900 gram.

De Macbook heeft een 12 inch-scherm en komt naast in zilver en donkergrijs ook uit in de gouden kleur die eerder al beschikbaar was bij iPhones en iPads.

Eerste indruk: Dunnere en lichtere Macbook met nieuw toetsenbord

Dit verandert er door de nieuwe soort usb-stekker