Samsung heeft zijn Nederlandse prijzen voor de nieuwe tv-modellen van dit jaar bekendgemaakt. Een SUHD-tv met quantum dot-technologie voor betere kleuren komt verkrijgbaar vanaf 2699 euro. Een normale ultra hd-tv komt vanaf 999 euro te koop.

In januari presenteerde Samsung zijn nieuwe tv-lijn voor 2015 met onder meer zogenoemde SUHD-modellen.

Deze tv's beschikken over de quantum dot-technologie waardoor de lcd-tv's een betere kleurreproductie moeten kijken. Ook de helderheid en het contrast ligt hoger.

Deze duurste tv-lijn van Samsung zal verkrijgbaar zijn vanaf 2699 euro voor het kleinste 48-inch model. In totaal komen er tien SUHD-tv's beschikbaar in drie verschillende lijnen. De duurste versie van 88 inch gaat 24.999 euro kosten.

Ultra hd

Ook de bestaande lijnen krijgen een update en de ultra hd-resolutie van 3840 x 2160 pixels wordt in meer modellen ingevoerd. Deze hogere resolutie komt beschikbaar vanaf 999 euro. Het gaat dan om een plat model van 40 inch.

Samsung verkoopt ook gebogen televisies met de ultra hd-resolutie. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 1199 euro voor eveneens een 40 inch-model. Zowel de platte als gebogen ultra hd-tv's zijn verkrijgbaar in tal van schermformaten. De goedkoopste gebogen televisies, met een full hd-resolutie, komen te koop vanaf 699 euro.

In totaal brengt de Zuid-Koreaanse variant vijftig televisies uit waarvan dertien modellen een schermformaat van 65 inch of groter hebben. Alle nieuwe televisies zijn vanaf april verkrijgbaar.

Wat is het nut van quantum dot, gebogen schermen en ultra hd?

Hoeveel ultra hd-tv's en gebogen tv's worden er in Nederland verkocht?