Een aanstaande update van Android Wear zou de wifi van de smartwatches inschakelen. Nu zijn de horloges afhankelijk van verbinding met een Android-telefoon.

Na de update kunnen Android Wear-gebruikers hun horloge rechtstreeks met wifi verbinden, meldt een bron tegenover The Verge.

Zo wordt het mogelijk om bepaalde notificaties op het horloge te ontvangen zonder dat het met een Android-telefoon is verbonden. Ook zou Google Now zonder tussenkomst van een telefoon gebruikt kunnen worden. Momenteel werken de meeste Android Wear-horloges pas goed wanneer die via bluetooth met een Android-telefoon zijn verbonden.

Gebaren

Daarnaast zouden gebruikers hun Android Wear-smartwatch na de update met gebaren kunnen besturen. Door het kantelen van hun pols zouden gebruikers snel door notificaties kunnen bladeren, zonder dat daarvoor de andere hand nodig is.

Ook zou het makkelijker worden om toegang tot apps en contacten te krijgen. Nu moeten gebruikers commando’s uitspreken of door verschillende menu’s om apps te openen.

De vernieuwingen zouden in de aanstaande update van Android Wear zitten. Wanneer die verschijnt is niet bekend. Gisteren presenteerde Apple de nieuwste details rondom zijn Apple Watch, die in april voor het eerst verkocht wordt.

Eerste indruk: Ronde Android Wear-smartwatches van LG en Huawei

Bekijk onze eerste indruk van de Apple Watch