De Apple Watch zou een verborgen aansluiting hebben die op termijn gebruikt zou kunnen worden voor bijvoorbeeld 'slimme polsbanden'.

De Apple Watch zou aan de onderzijde, in de sleuf waar verwisselbare polsbandjes ingeschoven worden, een aansluiting verborgen zitten. Dat meldt Techcrunch op basis van meerdere bronnen.

Apple heeft de aansluiting nog nergens officieel genoemd. De aansluiting zou lijken op de Lightning-aansluiting die in iPhones en iPads zit. Volgens bronnen van 9to5Mac zit de aansluiting echter alleen op de ontwikkelaarsversie van de Apple Watch.

Volgens Techcrunch zou de aansluiting enkel voor diagnostische doeleinden gebruikt worden, zoals het installeren van het besturingssysteem en service door Apple. Op termijn zou de poort echter ook geschikt kunnen zijn voor accessoires voor consumenten, denken de bronnen van Techcrunch.

Polsbandjes

Dat zouden volgens de site bijvoorbeeld polsbandjes met extra sensoren kunnen zijn. Volgens geruchten wilde Apple veel meer dan enkel de hartslagmeter in de Apple Watch bouwen, maar kreeg het bedrijf dat technisch nog niet rond. Ook een externe batterij in de polsband zou een mogelijkheid zijn.

Concurrerende smartwatchmaker Pebble kondigde de mogelijkheid voor dergelijke slimme bandjes onlangs al aan voor zijn nieuwe Pebble Time. Of Apple al direct wat van plan is met de aansluitpoort blijkt mogelijk aanstaande maandag. Dan houdt het bedrijf een grote perspresentie.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?