Google ontwikkelt een Android Wear-app voor iOS, waarmee de iPhone ook in combinatie met een Android Wear-smartwatch kan worden gebruikt.

Dat meldt althans de Franse website 01net. Android Wear is op dit moment alleen compatibel met Android-smartphones.

Volgens anonieme bronnen zou Google de iOS-app tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O, die op 28 en 29 mei plaatsvindt, presenteren. De app kan vervolgens op iPhones worden geïnstalleerd, waarna de software verbinding maakt met het Android Wear-apparaat.

Ook op Android-smartphones is het noodzakelijk om de app te installeren voordat er verbinding met een Android Wear-smartwatch wordt gemaakt. Via de app kan de gebruiker verschillende instellingen beheren, zoals de notificaties die hij of zij op zijn slimme horloge wil ontvangen.

Apple Watch

Eerder liet een ontwikkelaar al zien dat het mogelijk was om een iPhone te verbinden met een Android Wear-smartwatch. Deze technologie werkte echter maar gedeeltelijk.

De ontwikkeling van de iOS-app door Google lijkt een reactie op de aankomende release van de Apple Watch. Op 9 maart gaat Apple meer informatie over zijn smartwatch delen, waaronder mogelijk de releasedatum in Europa en de prijzen van de duurdere modellen.

Eerste indruk: Ronde Android Wear-smartwatches van LG en Huawei