Apple gaat zijn smartwatch in april niet alleen in de VS uitbrengen, maar zou het horloge in ieder geval ook snel in Duitsland aanbieden.

Dat zou Apple-ceo Tim Cook tijdens een toespraak tegen medewerkers van de Apple Store in Berlijn hebben gezegd, meldt 9to5Mac.

Cook maakte eerder al bekend dat de Apple Watch in april verkocht zou gaan worden, maar de landen waarin het horloge beschikbaar komt was nog niet duidelijk. Of het horloge gelijktijdig in zowel de VS als Europa in de winkel komt is niet bekend.

Gefaseerd

Nieuwe iPhones lanceert Apple tegenwoordig gefaseerd. Daarbij zijn eerste grote landen als de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Kleinere landen als Nederland volgen vaak zo'n één à twee weken daarna.

Of dat in het geval van de Apple Watch ook het geval zal zijn is niet bekend. Cook deed enkel een uitspraak die van toepassing is op Duitsland.

Wel werd door het verschijnen van de nieuwste bètaversie van iOS 8.3 vorige week bekend dat Siri binnenkort in het Nederlands kan worden aangesproken. Aangezien de Apple Watch veel functies door stembediening laat aansturen, lijkt een verschijning in Nederland door die toevoeging realistischer.

Tijdens een persevenement op 9 maart maakt Apple vermoedelijk meer bekend over de Apple Watch. De Europese pers is gelijktijdig met dat evenement in San Francisco uitgenodigd voor een Apple-evenement in Berlijn.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?