HTC heeft zondag een eigen slimme fitnesstracker en virtual reality-bril aangekondigd.

Het Taiwanese bedrijf deed dat tijdens Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het bedrijf presenteerde daar ook zijn nieuwe smartphone One M9.

De HTC Vive is een virtual reality-bril vergelijkbaar met de Oculus Rift. Gebruikers worden afgesloten van de echte wereld en wanen zich in een virtuele wereld. Het product is ontwikkeld in samenwerking met Valve. Veel details ontbreken nog.

Volgens HTC heeft de Vive ruim zeventig sensoren. Omgevingen in de bril kunnen bestuurd worden met draadloze controllers. De ontwikkelaarsversie van de bril komt in de lente uit, zodat ontwikkelaars apps en diensten voor de Vive kunnen bouwen.

De bril komt nog voor de eind van het jaar beschikbaar voor consumenten. Wat de Vive zal kosten, is niet bekend.

Slimme fitnesstracker

HTC kondigde ook de Grip aan, een slimme armband met een gebogen scherm die vooral op sport gericht is. De Grip kan gekoppeld worden met Android-telefoons en iPhones. De armband houdt vervolgens stappen bij, maar komt ook van pas bij hardlopen en fietsen.

Grip moet gebruikers volgens HTC helpen bij het trainen. Zo is het mogelijk vrienden uit te dagen voor wedstrijden in diverse sporten. Een prijs en lanceerdatum zijn nog niet bekendgemaakt.