Huawei heeft zondag een Android Wear-smartwatch aangekondigd. De Huawei Watch is gemaakt van roestvrij staal en heeft een rond scherm.

Het scherm is voorzien van krasbestendig saffierglas, en er zullen zowel metalen als leren horlogebandjes beschikbaar zijn.

Huawei noemt zijn horloge "de compactste ronde smartwatch tot nu toe" en benadrukt dat het apparaat ook voor vrouwen bedoeld is. De Huawei Watch verschijnt in het zwart, goud en zilver.

Het bedrijf zegt dat de smartwatch vooral moet lijken op een klassiek horloge. Tijdens de presentatie werden foto's getoond van smartwatches van Apple, Samsung, Motorola en LG, vergezeld van de tekst "ze zien er anders uit..." Huawei levert zijn Watch met ruim veertig klokontwerpen.

Het scherm is 1,4 inch groot en heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels. De resolutie ligt per pixel iets hoger dan op smartwatches van concurrenten. Aan de achterkant van het horloge zit een hartslagmeter.

Android Wear

De Huawei Watch draait op Android Wear, net als apparaten van LG, Samsung en Motorola. Het apparaat kan daardoor alleen overweg met Android-apparaten en toont notificaties van een gekoppelde telefoon. Ook worden kaarten uit Google Now getoond. 

Fabrikanten van Android-smartwatches kunnen geen grote aanpassingen aan de software doen, dus de Huawei Watch zal niet heel anders werken dan andere horloges met Android Wear. 

Wel is uniek dat er een barometer in de Huawei Watch zit die ook werkt als hoogtemeter. Ook heeft Huawei een eigen gezondheidsplatform gemaakt dat samenwerkt met Google Fit en Jawbone.

Het horloge verschijnt halverwege het jaar voor een nog onbekende prijs.

Talkband B2

Huawei komt ook met twee nieuwe varianten van zijn Talkband. De Talkband B2 is een metalen armband die stappen telt en als Bluetooth-headset kan worden gebruikt om te bellen. Daarvoor kan het scherm worden losgehaald van de pols en aan het oor worden gehangen.

Het apparaat heeft een touchscreen met een doorsnee van 0,73 inch en wordt geleverd met verschillende soorten bandjes van onder meer kunststof en leer. De Talkband B2 verschijnt in drie formaten en is volgens Huawei nauwkeuriger in het tellen van stappen en het meten van bewegingen tijdens de slaap dan concurrenten als de Fitbit Flex en Nike+ Fuelband. 

De accu moet vijf dagen meegaan. Een standaardversie kost 169 euro, terwijl de premiumversie met leren bandje 199 euro zal kosten. De Talkband B2 is vanaf eind april verkrijgbaar.

Talkband N1

Huawei presenteerde daarnaast de Talkband N1, een soort ketting met twee oortjes die via een magneet aan elkaar worden gehouden. De N1 heeft 4 GB opslagruimte waarvan muziek kan worden geluisterd. Het apparaat wordt bestuurd via een app op een gekoppelde smartphone. 

Via de N1 kan ook worden gebeld, en het apparaat telt net als de andere Huawei-wearables het stappenaantal van de drager. Het accessoire kost 119 euro en verschijnt eind mei.

Volg al het nieuws van MWC via ons dossier