De Zweedse meubelketen Ikea introduceert een nieuwe lijn tafels, lampen en bureaus die mobiele apparaten draadloos kunnen opladen.

Ikea presenteert de nieuwe meubellijn tijdens het Mobile World Congres.

De meubels zijn voorzien van ronde oplaadpunten die via Qi-technologie smartphones en tablets draadloos kunnen opladen. Ook komt Ikea met een speciale Qi-oplader.

Gebruikers kunnen hun gadget met Qi-ondersteuning op het ronde oplaadpunt plaatsen, waarna het meubel het apparaat automatisch oplaadt. Daarnaast zijn sommige meubels voorzien van ingebouwde usb-poorten, om apparaten ook via een kabel op te laden.

Hoesjes

Daarnaast gaat Ikea speciale hoesjes voor smartphones verkopen die niet standaard Qi-opladen ondersteunen, zoals de iPhone, HTC One M8 en Galaxy S5. Door het gebruik van de hoesjes zijn de mobiele apparaten wel via de meubels op te laden.

"De smartphone is enorm belangrijk in het leven van mensen en Qi voldoet aan de wens om altijd verbonden te blijven", aldus Ikea. "Met onze innovatieve en stijlvolle meubels willen we het huis beter maken en de simpliciteit van Qi-opladen laten zien."

De meubels zijn vanaf april te koop in Europa en Noord-Amerika. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Volg al het nieuws van MWC via ons dossier