Het was voor het Google Glass-ontwikkelaarsteam geen grote verrassing dat de slimme bril niet kon voldoen aan de grote verwachtingen die er in eerste instantie waren. 

Dat meldt Business Insider zaterdag op basis van ingewijden. In januari werd het testmodel van Googles slimme bril uit de verkoop gehaald. De bril wordt nog wel verder ontwikkeld, maar buiten de openbaarheid en buiten het geheimzinnige Google X, waar veel van Googles meer tot de verbeelding sprekende projecten worden ontwikkeld.

Hoewel het team enthousiast aan het project startte, begon het idee dat Google Glass een groot succes zou worden steeds minder te leven. "We bleven onze gestelde doelen maar missen", aldus een ingewijde. "Alle grote plannen die we bij de start hadden, kwamen maar niet tot uiting." 

De manier waarop Google de bril testte - door een vroeg prototype op de markt te brengen - wordt gezien als een van de oorzaken van het mislukken van het project. "Ik denk dat dat de verkeerde manier was om een nieuw product uit te brengen", aldus een van de ingewijden. "We lieten mensen 1.500 dollar betalen om ons te vertellen wat er mis was met dit ding."

"Ik denk dat veel mensen dat zagen aankomen", aldus een van de bronnen. "Mensen waren er gewoon niet klaar voor om zo'n ding op hun hoofd te dragen. Het normaliseerde niet zoals ze hadden geanticipeerd."

Hoe is het om Google Glass drie maanden in Nederland te dragen?