Apple zoekt diverse technici om te werken aan virtual reality-producten. Het is de zoveelste hint dat Apple dat gebied aan het verkennen is.

De nieuwe vacatures werden door 9to5mac ontdekt.

Apple zoekt bijvoorbeeld een Senior Display Systems Engineer om te werken aan virtual reality-omgevingen waarbij ook om ervaring met virtual reality wordt gevraagd.

De nieuwe werknemers gaan werken aan innovatieve schermen voor virtuele omgevingen en zullen zich bezig houden met de software voor zulke systemen. Voor dat laatste deel zoekt het bedrijf bovendien nog specifiek een Senior Display Software Engineer.

Eind 2014 plaatste Apple ook al diverse vacatures voor app-ontwikkelaars die moesten gaan werken aan virtual en augmented reality. Daarnaast heeft Apple in het verleden meerdere patenten ingediend voor virtual reality-hardware.

Onder meer Facebook, Samsung en Sony zijn bezig met virtual reality. Met behulp van een bril kan de gebruiker zich helemaal afsluiten van de echte wereld om zich in een virtuele wereld te wanen die reageert op hoofdbewegingen.

Het bekendste voorbeeld van zo'n bril is de Oculus Rift, die is echter nog niet verkrijgbaar. Samsung verkoopt sinds deze maand wel al zijn eigen Gear VR-bril.

Achtergrond: Virtual Reality is praktisch al realiteit

Review: Sasmung Gear VR zet flinke stappen