LG brengt een 4G-versie van zijn G Watch Urbane uit. Het horloge blijkt niet op Android Wear te draaien.

LG zal de G Watch Urbane LTE volgende week tijdens Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voor het eerst tonen. Het is nog onduidelijk of het apparaat naar Nederland. Ook over een lanceerdatum en prijs wordt nog niets gezegd.

Eerder dit jaar kondigde LG in Europa al de G Watch Urbane aan. Dat apparaat is intern een kopie van de eerdere G Watch R, maar heeft een chiquer uiterlijk.

De Urbane LTE kan zelf verbinding maken met 4G-netwerken en heeft dus geen koppeling met een smartphone nodig om te internetten of bellen. Android Wear biedt geen ondersteuning hiervoor, dus gebruikt LG een eigen besturingssysteem.

NFC

Het gaat echter niet om WebOS, een besturingssysteem dat eerder te zien was op een prototype van een smartwatch die LG samen met autofabrikant Audi ontwikkelde. Een woordvoerder vertelt aan The Verge dat het bij de Urbane LTE gaat om een ander besturingssysteem dat niet bij naam wordt genoemd.

De Urbane LTE is verder voorzien van een eigen GPS- en NFC-chip. In Zuid-Korea zal het mogelijk worden om via NFC te betalen met de nieuwe smartwatch.

De accu van de G Watch Urbane LTE is met 700 mAh een stuk groter dan die van de 'normale' G Watch Urbane (410 mAh). Vermoedelijk verbruikt de Urbane LTE door zijn 4G-verbinding ook meer stroom.

Knoppen

Het is onduidelijk of de grotere accu het horloge veel dikker maakt. Op een foto van de Watch Urbane lijkt het ontwerp van de 4G-versie grotendeels gelijk aan dat van de Android Wear-versie, al is gekozen voor het plaatsen van drie knoppen aan de rechterkant van het scherm.

De Urbane LTE heeft 1 GB werkgeheugen, twee keer zo veel als de Android Wear-versie. Verder delen de twee apparaten een Snapdragon 400-processor van 1,2 GHz, een 1,3 inch-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, en 4 GB opslagruimte.