De Pebble Time heeft na een halve dag op Kickstarter al ruim 7,7 miljoen dollar opgehaald en is meer dan 36.000 keer besteld.

Daarmee is de nieuwe smartwatch van Pebble een van de snelst gefinancierde Kickstarter-project tot op heden. Binnen een uur was al meer dan een miljoen dollar opgehaald.

De vorige recordhouder, het Reaper Miniature Bones-project voor fysieke gamefiguurtjes, deed daar nog ruim 2,5 uur over. 

De nieuwe Pebble-smartwatch, die onder meer een kleurenscherm biedt, werd dinsdagmiddag via Kickstarter gefinancierd.

Video: De Pebble Time

Video

17 minuten

Pebble vroeg om 500.000 dollar, maar dat bedrag werd al binnen 17 minuten toegezegd door geïnteresseerden. Op moment van schrijven staat de teller op ruim 7,6 miljoen dollar.

Pebble heeft daarom besloten om meer exemplaren te gaan uitsturen wanneer de eerste lichting wordt verscheept in mei. Dit aantal is opgeschroefd naar 30.000.

Het gaat daarbij om de Kickstarter-donatie van 179 dollar, de eerste 10.000 exemplaren konden nog voor 159 dollar worden besteld. 

In juni volgt de tweede lichting exemplaren, die zijn ook nog voor 179 dollar te koop. Daarna gaat de Pebble Time 199 dollar kosten.

Naast het kleurenscherm biedt de Pebble Time ook een nieuwe manier van notificaties weergeven. Die staan onder elkaar in een tijdlijn waar gebruikers met een knop doorheen kunnen scrollen.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets